Et trobes a: inici - Notícies - Alerta Brushing

Alerta Brushing

Des del Departament d’Agricultura i Ramaderia de la Generalitat de Catalunya ens informem que s’ha detectat un nou frau del comerç online, que consisteix en l’enviament de paquets petits amb objectes de poc valor, no comprats, a través de diverses plataformes de comercialització online per augmentar el posicionament de les empreses en aquestes plataformes de venta. Aquesta tècnica es coneix com a Brushing.

La Comissió Europea ha alertat que en alguns casos el que s’està enviant són llavors foranies per a sembrar, amb els greus perills que això pot comportar, entre les quals cal destacar la possible introducció d’espècies de males herbes o plantes invasores, posant en risc la conservació de la biodiversitat dels nostres ecosistemes i l’entrada de llavors contaminades amb nous patògens (bacteris, fongs o virus) que podrien afectar la sanitat dels nostres cultius.

Des del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) sol·liciten la col·laboració de tothom per poder fer front al frau de comerç online de llavors mitjançant la pràctica del Brushing i demanen que en cap cas se sembrin ni es llencin a les escombraries o al medi.

En cas de rebre un paquet de llavors, cal comunicar-ho immediatament a l’Ajuntament, a les oficines comarcals o als serveis territorials més propers del Departament d’Agricultura, Ramaderia Pesca i Alimentació.

Cosa que us comunico per al vostre coneixement.

Atentament

L’Alcalde,

Josep Pinsach i Riera