AIGUAVIVA RECICLA 2.308 KILOS DE ROBA AL 2006

 

 HUMANA

C/. Tona, 1-5

 08480 L’Ametlla del Vallès

(Barcelona)

ESPAÑA 

 Tel.: (+34) 93 840 21 82

Fax: (+34) 93 840 28 19

www.humana-spain.org

info@humana-spain.org

 

 

 

AIGUAVIVA RECICLA 2.308 KILOS DE ROBA AL 2006

 

L’ajuntament d’Aiguaviva va aplegar al 2006 2.308 kilograms de roba de segona mà per mitjà dels contenidors d’Humana per a la recollida del rebuig tèxtil. Els veïns d’aquesta població van cooperar amb Àfrica amb els seus donatius, ja que els projectes que la ONG duu a terme al Tercer Món es financen en part gràcies a la venda de roba usada. L’altre mètode de finançament són les subvencions públiques o privades.

 

Els veïns d’Aiguaviva han col·laborat amb els seus donatius amb projectes de cooperació internacional com per exemple les Escoles de Professors del Futur (EPF), els centres HOPE de lluita contra la SIDA, el programa TCE (Control Total de l’Epidèmia) que també intenta combatre la SIDA, les escoles per a nens i nenes orfes o amb problemes socials, les escoles d’arts i oficis per a joves sense recursos, les escoles d’agricultura, les escoles esportives a on es combina l’aprenentatge clàssic amb els esports, etcètera.

 

El procés de revalorització del tèxtil pel qual s’aconsegueix cooperar a l’Àfrica és el següent: Humana rep la roba dels donants i la porta a la central de classificació de l’Ametlla del Vallès. Allà es decideix quina part de la roba anirà a les botigues i quina a l’Àfrica. Es calcula que aproximadament el 40% es porta al continent Africà i es ven a preus molt baixos; el 15% es ven a les botigues d’Humana a Barcelona, Madrid i Granada; el 30% es fa servir per reciclatge industrial i només un 15% es llença perquè no se li pot trobar cap funció (normalment és roba molt tacada o feta malbé). Per descomptat, si hi ha una situació d’emergència, Humana cedeix roba gratuïtament a les persones afectades.

 

Aquestes són les dades de recollida per contenidor de l’any 2006 al seu municipi:

 

Contenidor C/ Circumval·lació                              1.535 Kg.

Contenidor C/ Cerdanya (Urb. Mas Aliu)             773 Kg.

 

Gràcies per la seva col·laboració.

 

 

HUMANA