Salutació de l'Alcalde

Benvolguts visitants de la pagina WEB de l’Ajuntament d’Aiguaviva.

Es per mi una gran satisfacció, com Alcalde donar-vos la més cordial benvinguda i salutació en la vostra visita virtual a la informació del municipi.

Aiguaviva, es un petit i acollidor poble molt proper a la ciutat de Girona, amb un relleu majoritàriament pla, condicionants que han fet que sigui un lloc de pas i d’ubicació de moltes infraestructures publiques, que han disgregat el terme municipal i hipotecat de manera considerable, el futur creixement urbanístic del municipi.

Si fa més de  vint anys el nombre d’habitants era de 340, al 2017 ens apropem als 800. Aquest increment ha estat degut majoritàriament a l’arribada de gent jove que han escollit Aiguaviva per la seva tranquil·litat i facilitat de desplaçament, estem molt a prop de la ciutat de Girona. Aquest fet que potser podria haver propiciat esdevenir un poble dormitori no s’ha produït. Tot el contrari, les ganes de participació de tots els veïns en les diferents activitats que es duen a terme , en els nous equipaments municipals construïts aquest darrers anys permetent la realització d’activitats lúdiques, culturals, recreatives i festives molt interessants, que acullen no solament, els aiguavivencs i aiguavivenques, sinó també a molta gent de les rodalies.

Al tractar-se d’un poble petit  proper a la capital, ha fet  que durant  molts anys  sols fos conegut pel pobles veïns, desconegut  no solsament per bona part de la província de Girona,  sinó també de la resta de Catalunya.

Malauradament, a conseqüència del fets de l’1 d’octubre passat, el nostre poble ha estat motiu de noticia a arreu, per la visita, sense haver estat convidats d’uns individus uniformats i molt ben equipats i d’altres de paisà que van interrompre  la sobretaula del dinar, que veïns del municipi, gent gran, joves i nens, estaven celebrant a la plaça de davant l’Ajuntament.

L’actuació brutal, injustificada, incomprensible de la carga policial per part d’aquest individus, va acabar amb ferits i destrosses al municipi.

Trist episodi que mai oblidarem a Aiguaviva.

Malgrat tot la vida ha de continuar igual, es per això que animo a tothom i especialment els que no coneixeu el poble, a visitar-nos, i a participar en les nostres activitats. Serà un ple explicar-vos les nostres vivències, així com mostrar-vos els entorns privilegiats que gaudim els que hi vivim, essent responsabilitat de tots mantenir-los en l’estat natural i verge que a dia d’avui encara es conserven. 

Joaquim Mateu i Bosch

Alcalde     

Galeria d'imatges